Hans, in je vrije tijd ben je basgitarist bij Covik. Altijd al muzikaal geweest?

Nee, toen ik m’n eerste basgitaar kocht had ik, behalve een triangel, nog nooit een instrument aangeraakt.

 

Waarom basgitaar?

Dat was het instrument die in de op te richten band nog niet ingevuld was. 2 vrienden speelden gitaar, een ander wilde wel gaan drummen, toevallig dat ze mij tegen kwamen en voordat ik het wist was ik hun basgitarist.

 

Hoe ziet de samenstelling van jullie band eruit?

Zanger/Drummer/Gitarist/Solo-Gitarist en Basgitarist.

 

Welk genre?

Jaren ‘70/’80 Rockcovers van oa Jimmy Hendrix, AC/DC, Deep Purple, New Adventures, Niel Young, Black Sabath, Uriah Heep, en niet te vergeten 2 eigen nummers Witness en Just for You.

 

Vaste fans?

Natuurlijk de fans van het eerste uur toen 25 jaar geleden begonnen, die komen nog steeds als we in de buurt spelen. En niet te vergeten ondertussen vrouw en kinderen.

 

Is jullie doestelling nog om door te breken in de muziekbusiness?

Stille hoop dat onze eigen nummers per ongeluk ontdekt worden lijkt me geweldig. Een poging in een uitzending bij Chiel heeft helaas nog niets opgeleverd. Verder, als we 1 x in de maand ergens kunnen spelen voor een krat Grolsch is onze doelstelling al bereikt.

 

Stel dat: In welk voorprogramma zou Covik graag willen staan?

Thin Lyzzy, maar dan wel met Pill Lynot.

 

Wat zou het ultieme optreden voor jullie zijn?

In Flophouse Toldijk. Sinds ons allereerste optreden die we daar gaven in 1984 is het ons niet meer gelukt om daar nog eens te spelen. We moeten daar wel een verpletterende indruk hebben achter gelaten. Vandaar dat onze demo CD ook de titel “No Sleep Till Flophouse” heeft meegekregen.

 

Hoeveel tijd kost deze hobby? Aantal optredens per maand?

We repeteren elke donderdag. Daarnaast pak ik regelmatig mijn acoustische bas als er weer eens een soap of waar gebeurt verhaal op staat. 1 optreden in de maand is ons nobel streven, maar veel meer is in onze band niet te combineren met werk en privé.

 

CD?

Ja, zoals ik al zei “No Sleep Till Flophouse” met 5 nummers waarvan 2 eigen nummers.